Grundejerforening / - Arkiv Mosebryg / Interview med Tenna og Thomas

Interview med Tenna og Thomas

Tenna og Thomas flyttede ind i nr. 85 i foråret 2009, og den lille familie er siden blevet forøget med lille Maya. Herligt med nye, unge kræfter!

Beboerne i nr. 85 bidrager med gode ideer og inspiration, som vi kan gå videre med!

Redaktøren af Mosebryg har interviewet vores nye beboere:

Hvordan fandt I på at flytte til Favrholmvænget? 
Det gjorde vi, fordi vi har nogle venner, der bor her, og vi syntes her var rigtig dejligt med masser af grønne arealer. Derudover ville vi gerne have et rækkehus, da vi ikke havde tid/lyst til at vedligeholde et parcelhus, og husene her er til at overskue. Vi ventede Maya på det tidspunkt og gik selvfølgelig også efter et børnevenligt sted. Derudover er vi begge opvokset i nærheden af Hillerød og Thomas arbejder her, så Hillerød var et oplagt sted.

Hvordan befinder I jer herude?
Rigtig godt! Vi kan godt lide, at vi kan være private i vores have, men blot gå ud på legepladsen, eller deltage i arrangementer, hvis vi gerne vil være sociale. Vi var med til Favrholm Festival sidste år. Det var super hyggeligt, og vi faldt i snak med flere herudefra, som vi stadig jævnligt ser.

Hvordan er det at have et lille barn i Favrholmvænget?
Det er et helt perfekt sted at bo med et lille barn. Der er dejlig ro i haven til at hun kan sove. Når hun bliver større kan hun selv drøne rundt i den lukkede gårdhave, og vi kan også gå over på legepladsen og møde andre børn og deres forældre. Der er heller ingen trafik i nærheden og kun få hundrede meter til vuggestuen, så det kunne ikke være bedre.

Hvad er det bedste ved området og omgivelserne tæt på?
Det bedste er alt det grønne. Træerne, græsplænerne og dejlig fuglekvidder (selvom vi ikke kan slippe af med solsortereder i haven!) Derudover er der gåafstand til Rema og byen med de mange gode butikker.

Hvad er mindre godt?
Det er ikke så godt, at vi kun har elvarme i området. Det kunne være spændende at undersøge prisen for installation af jordvarme i hele Favrholmvænget, men det er vist et meget ambitiøst projekt J Derudover larmer motorvejen noget i myldretiden, men det vænner man sig til.

Er der noget, der har overrasket jer herude?
Vi var lidt overraskede over, at der ikke var større opbakning/fremmøde til generalforsamlingen (2009).  Vi er også overraskede over, at der ikke er mere strikse retningslinjer for, hvordan folks hegn, udvendig brændeopbevaring mv. ser ud. Der er for eksempel nogen, der benytter enden af en sti til at opbevare brænde. Det vil da se herrens ud, hvis vi alle gjorde det.

Hvordan opfattede I forløb og stemning ved Generalforsamlingen (2009)?
Vi syntes, det virkede noget rodet, og der var tvivl om selve afstemningsproceduren. Derudover var der langt mere brok og overflødig meningsudveksling end konkrete forslag til forbedringer. Det kunne være godt at have en ekspert til at styre mødet med hård hånd.

Har I nogen ideer til nye tiltag i området?
Vi synes det kunne være hyggeligt, hvis der blev sat et stort juletræ (eller flere små) med lys på op i december måned. Det ville skabe en god julestemning. Man kunne også arrangere Fastelavnsarrangement for børnene i februar. Derudover burde der være strikse retningslinjer for afskaffelse af affald, da der smides affald af nede ved mosen. Vi synes også det kunne være smart, hvis man kunne slå sig sammen om at købe brænde og lign. og i det hele taget sparre omkring varmefordeling, tagrensning, osv. Men der skal vi selvfølgelig også selv blive bedre til at bruge hjemmesiden.
Favrholmvængets Grundejerforening | 3400 Hillerød